Rasmussen

Søndag er det hviledag. Gud har sagt at hviledagen skal holdes hellig. Da går vi i kirken og hører Guds Ord. En gang var Olaf Rasmussen vikarprest i Hoeggen menighet der jeg går. Han er pensjonert og trår til med vikariater nå og da. Da han skulle holde preken, stod han bak i kirkerommet. «Det lukter så godt her» ropte han. «Det virker som at det har vært noen gode personer her» fortsatte han. Så fortalte han at slik var det med Den Hellige Ånd. Man kunne merke at han hadde vært der uten å se han. Rasmussen  vandret opp kirkekgulvet og fortsatte prekenen sin. Alle i kirkerommet var betatt og engasjert over det  han sa Han fortalte om Israelsfolket i utlendighet, i trellekår i Egypt. Omsider kom han helt fram til alteret. Da hadde han kommet til den brennende tornebusken i fortellingen sin, og om Guds stemme som befalte Moses å ta av seg skoene fordi han stod på hellig grunn. Han pekte på alteret som om det var den brennende tornebusken. Andaktsfult tok også Rasmussen  av seg skoene der han betraktet alteret, – utlagt som den brennende tornebusken. Forsamlingen var taus og grepet. Det var fullstendig taust i kirkerommet. Gud var til stede i menigheten.

Da ringte mobiltelefonen.

En mobiltelefon kimte i stilheten i kirken. Det ble murring i kirkerommet. Skandale, tenket jeg. At det går an! Tenk å ha på noe slikt under gudstjenesten! Katastrofe. Og telefonen kimte.

Rasmussen gikk opp til alteret og fant fram apparatet. Slo det på og svarte «Jasså, skal jeg ta å lese prekenteksten! Javel da! Klikk. Apparatet ble slått av.

Ja,j a, tenkte jeg. I min ungdom opplevde vi tungetale og profetisk tale. Slik åpenbarte Gud sin vilje da. I dag er det mobiltelefon, Internet, IRC, Web og epost! Gud treffer menneskene der de finnes. At det går an!

Rasmussen gikk til prekenstolen, leste prekenteksten og fortsatte prekenen om hvordan Gud tar kontakt med oss.

Visste du forresten at du også har en mobiltelefonkontakt med Gud, med Jesus? Vet du var nummeret er? Det er nummer ti. Du tar kontakt med Jesus med din medfødte mobiltelefon når du folder de ti fingrene dine sammen til foldede hender i bønn Da får du kontakt. Du trenger ikke vente på summetonen engang. Og du kan slå nummeret og få kontakt overalt, når som heslt. For denne mobiltelefonen har du alltid med deg. Dine ti fingre som danner de foldede hender kan du alltid ty til. Og du skal se at Jesus svarer. Du kan merke at han har vært her. Det lukter liksom så godt etter han.

La oss folde hendene og be

Takk, Herre Jesus, for at du har utstyrt oss med muligheten til alltid å få kontakt med deg!. Herre, lær oss å bruke vår medfødte mobiltelefon og be!

Amen.

16.09.1996 Skule Sørmo

Dette innlegget ble publisert i Callingandakter KVT. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *