Cindy

Da jeg var liten, sa jeg til Gud:

Kjære Gud. Jeg skal tro på deg på en betingelse. At jeg får se en engel.

Jeg hadde en klar forestilling om hvordan hun skulle være.

Det skulle være en Cindy-skikkelse med lang, hvit kjole. Hun skulle ha store sommerfuglvinger på ryggen. Over hodet skulle det skinne en gylden glorie. Og så skulle hun stå der og se på meg..

Hvis jeg BARE kunne få se noe slikt, vil det ikke være noe problem…

Jeg så aldri en slik engel.

Da jeg ble stor, sa jeg til Gud:

Tilgi meg Gud, jeg har syndet.

Jeg har reist meg opp mot deg og krevet tegn. Jeg var av en vantro slekt og stilt krav til deg! Som om det har betydning hva jeg mener, du allmektige! Takk for at du har vist meg at det som har betydning, er hva du mener om meg. Herre, du som har makt til å tilintetgjøre meg bare med et blikk.

Det er nok mange mennesker som har sett engler, men Ingen har sett Gud.

Og det kan vi være glad for. Guds krav til oss er voldsomme. Dersom vi skal inn i Guds rike, må vi oppfylle loven, de ti bud, og være uten synd, uten ondskap. Gud er ren, fullkommen og allmektig og tåler ikke synd. På den ytterste dag da alle skal se Gud. Da skal alle komme fram for Guds åsyn og Gud vil holde dom.

Mange mennesker har sett Jesus, både da han gikk på jorda og etter at han stod opp påskemorgen. Jesus er Guds Sønn og har arvet Guds rike. Jesus har oppfylt loven, han er uten synd!. Derfor kan han stå fram for Guds Åsyn uten å bli dømt.

Ikke nok med at Jesus tåler Guds åsyn. Jesus har til og med arvet Guds Rike, han er jo Guds sønn. Alt ved Jesus er Gud bekjent av. Alt som tilhører han tilhører i Guds Rike.

Når et par forlover seg, setter de ringer på fingrene. Det er et synlig tegn på  at de tilhører hverandre.  Alle ser ringen og og vet at dette mennesket har tilhørighet til et annet menneske (Når jeg ser en vakker pike, ser jeg først etter om hun har ring. Hun er opptatt!)  Bibelen har vakre skildringer om hvordan ekteskapet skal være. De to er ett, de smeltet sammen til én tilhørighet. Det barnet de får, viser nettopp denne sammensmelting av dem begge. Barnet har i seg begge foreldrene i den personen som barnet er og i den kroppen som barnet har. To mennesker som hengir seg slik til hverandre, kan oppleve en lykke som det ikke er mulig å oppleve på noen annen måte.

Jesus snakker også om tilhørighet. Vi er Jesu barn, Han er hyrden vår. Slik som fårene tilhører hyrden, tilhører vi Jesus. Og hyrden setter sitt liv til for fårene! Et annet bilde på tilhørighet bruker Jesus om han som stamme og vi som greinene i treet. Da gir det mening for oss så lenge vi er podet i stammen. Da får vi den næringen vi trenger.

Men slik som ringen på fingeren viser at vi har tilhørighet med et annet mennekse, må også vi vise hvem vi tilhører, nemlig Jesus Og hvordan viser vi det? Jo, i Rom 9,10 står det at hver den som tror på han og bekjenner han som Herre, skal bli frelst. Da podes vi inn i stammen og får næring gjennom de fire B-ene: Bibellesning, Bønn, Brødsbrytelsen og Broderskapet. Når vi er podet inn i Jesus, tilhører vi han. På den ytterste dag er det Jesus Gud ser når vi kommer fram for Guds åsyn.  Da vil han  regne oss som syndfrie fordi alt som hører Jesus til har fått del i den boten som ble gitt på Langfredag.

Jesus kommer til deg idag og spør: Hva med deg? Hvordan står til det til med deg? Er du villig til å erkjenne din synd og bekjenne at Jesus er Herre? For det bare de som bekjenner synd som trenger Jesus. De som tror de klarer seg selv, trenger ikke å bli kristne, – altså å tilhøre Jesus. De får svare for seg selv på den ytterste dag da Gud holder dom.

Dersom du merker av denne dagen og vedgår idag at  «Jesus du er Herre»,  kan du siden peke på dennne dagen i ditt liv som ringen i ditt liv og si: Fra dennne dagen av har Jesus gjort istand min plass i Guds Rike! Jeg er frelst, og jeg har en Frelser og Herre i mitt liv!

Jesus kommer her i dag og forteller deg dette. Det gjelder å se han og illhøre han!

Dette er budskapet du som Guds Barn må forkynne for verden!

14.12.2006 Skule Sørmo

Dette innlegget ble publisert i Callingandakter KVT. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *